Green_Hygiene_Logo_RGB_Zeichenfläche 1

MISSIE
GREEN HYGIENE

Elk van onze producten is toegewijd aan een grote taak. Vel voor vel voorkomt het dat CO2 en plastic een steeds grotere impact hebben op onze wereld.

Productverpakking

100% PLASTIC VRIJ

Dit begint al met de verpakking: Het beschermt veilig, zelfs zonder plastic. Omdat we het voor 100% zonder doen. De bruine doos voor onze producten is beschermt goed van productie tot transport en opslag. Zelfs het plakband is van papier gemaakt. Wij hebben het ontwerp van de verpakking teruggebracht tot twee drukkleuren.

Toilet- en handdoekpapier

VAN 100% GERECYCLED OUD PAPIER

Met de Green Hygiene productlijn hebben we nu een goede oplossing voor onze omgeving gerealiseerd. Alle Green Hygiene producten worden van 100% gerecycled oud papier gemaakt. Desalniettemin doen deze producten geen concessies aan de goede kwaliteit die u gewend bent. En daarbij zijn alle producten – van gevouwen handdrek tot aan de toilet – en handdoekrol -net zo functioneel en handig im gebruik als het minder milieuvriendelijke hygiënepapier dat tot mi wordt gebruikt.

Productie

100% CO2-NEUTRAAL

Bij de productie van papier wordt CO2 geproduceerd. Wij verminderen het door moderne faciliteiten, doeltreffende transportroutes en plasticvrije verpakkingen. Om de onvermijdelijke CO2 te neutraliseren, steunen wij ClimatePartner-projecten voor elke verkochte doos. Daartoe bekijken we elke meter van onze toeleveringsketen en analyseren we samen met ClimatePartner de specifieke CO2-uitstoot van elk artikel vanaf de productie tot de vakhandelaar.

Wij steunen het project „Bosbescherming, Mataven, Colombia“ (#1288) van ClimatePartner en compenseren daar precies ons verkoopvolume. Gemiddeld bedraagt de CO2-uitstoot van onze verkochte dozen 9 kg, wanneer zij bij de vakhandel aankomen. Natuurlijk scheren we niet alle producten over één kam, maar bekijken we elk artikel grondig. Als u hierover meer wilt weten, horen wij dat graag van u.